Kategorier
Ikke-kategoriseret

Faktura

En faktura er en specifikation og samtidig en opkrævning af betaling for de varer/ydelser, der er blevet forhandlet mellem køber og sælger. En faktura er derfor et dokument, som udgør en oversigt over det forhandlede, og i denne forbindelse er der nogle regler til fakturaer, som skal overholdes. På en faktura skal der fremgå:

  • Fakturanummer (dette skal være fortløbende. Det betyder med andre ord, at der er ikke må forekomme fakturaer med samme nummer eller huller i nummeringen. Dette er til for at undgå snyd med fakturering)
  • Fakturadato
  • Navn, adresse og CVR-nr. på sælger
  • Navn og adresse på køber
  • Art, mængde og pris på varerne/ydelserne
  • Størrelsen af moms (hvis dette ikke angives på fakturaen, er man ikke berettiget til at fratrække den)

De fleste regnskabsprogrammer eller faktureringsprogrammer tilbyder skabeloner, der indeholder ovenstående krav, men det er altid en god idé at tjekke efter, om man overholder reglerne, inden man sender en faktura.

Det er vigtigt at gemme en kopi af fakturaerne, der udstedes i firmaet, da de danner grundlag for virksomhedens regnskab.

Der findes et utal af online programmer, som har det til fælles, at de kan sende elektroniske fakturaer samt selv gemme en kopi til regnskabet.

6 kommentarer til “Faktura”

Привет дамы и господа!
Предлагаем Вашему вниманию интересный сайт https://dengi-do-zarplaty.ru/
Конечно, никто не хочет давать деньги в долг и особенно никому не хочется брать их взаймы. Но иногда ситуация решает за нас и приходится очень срочно искать, откуда взять деньги. В первую очередь обычно обращаются к родственникам, друзьям, коллегам по работе, партнерам по бизнесу, но во многих случаях они могут отказать. Хорошим выбором будет обратиться в финансовую компанию, в которой можно на выгодных условиях взять кредит, чтобы улучшить свое положение. Причем важно не только оформить кредит быстро с хорошими требованиями, но и взять кредит наличными под низкий процент. Никто не хочет влезать в долги, которые еще не понятно, как придется отдавать.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *